Hindås Kulturfestivalprogram sommaren 2009
Festivalen hölls den 26-27 juni


Fredagen den 26 juni (Alla bilder: Anders Egle)
18.00 Invigning
Välkomsttal av festivalarrangör Egil Gry och invigningstal av Härryda kommuns kommundirektör Karina Djurner, som framhöll vikten av att allt kulturellt arbete skapar glädje och känsla av sammanhang.

Lördagen den 27 juni (Bilder: Anders Egle och Carl Bjerkås)
12.00 Kulturfestivalen dag 2 öppnades
Caféservering, fiskdamm och tipspromenad drog igång.


 

Erik Kristoffersson Trio
Först ut var denna underbara jazztrio hemmahörande i Hindås och Rävlanda. Erik, Jenny och Fredrika gjorde succé.

 

 

Cecilia Callersten Trio
Den unga begåvade gymnasieeleven Cecilia Callersten med basisten Martin Holmlund och pianisten Klabbe gjorde en bejublad halvtimme. Det var många som var oerhört imponerade av trions tolkningar av kända pärlor.

Peter Harryson och Bengt Magnusson
Allas vår älskade Peter Harryson med gitarrvirtuosen Bengt Magnusson underhöll så det stod härliga till. Musik, berättande, skratt, sång, glädje i all sköns förening!

 

Fia Adler Sandblad
Skådespelare, sångerska, regissör och teaterdirektör! Fia Adler Sandblad sjöng och underhöll med franska sånger i den härliga junikvällen!

Niklas Andersson med band
Första festivaldagen avslutades med Niklas Andersson med band. Göteborgaren Niklas, med spännande och personliga låtar med sväng och tanke, kompad av bland andra Daniel Pettersson och Lina Ikse Bergman. En riktigt bra avslutning på en kanonkväll!

Mia Branzell och Carl Bjerkås
Under festivalen ställde fyra konstnärer ut sina alster.
Det var göteborgskonstnären Carl Bjerkås och hindåskonstnärerna Mia Branzell, Monica Månsson och Mia Frankedal. Mia Branzell och Carl Bjerkås var på plats och berättade om sina konstverk och om sitt skapande. Det var mycket intressant och givande. På utställningen var det både oljemålningar, akvarell, metall- och glaskonst.

Föredrag 1 - om Hindås Station
Hindåsbon Lars-Börje Carlsson är en tågfantast som har satt sig in i svensk tåghistoria genom tiderna. Kärleken till Hindås Station går inte att ta miste på. Han beättade och visade bilder och gamla stationsattiraljer för många intresserade åskådare. Han har även gett ut böcker i ämnet!

Föredrag 2 - om modern konst
Egil Gry höll en annorlunda föreläsning om modern konst, där han också visade med snabba skisser hur de olika konstinriktningarna gestaltade sig på duken.

Skådespelarna Alf Nilsson och Inger Hayman
Två skådespelare som fortfarande är aktiva, berättade om teatern som konstform och om de spännande åren vid Göteborgs stadsteater under 60-, 70- och 80-talen.
Både Alf Nilsson och Inger Hayman läste lyrik som låg dem varmt om hjärtat.

Egil, Alfons och Magnus
Sedan blev det musik i solskenet. Egil sjöng egna låtar tillsammans med sonen Alfons Gry och den fantastiske basisten Magnus Fagerström från Landvetter.

Allsång med Mats Göthersjöld
Musikern Mats Göthersjöld från Göteborg, som bland annat har hand om Jazzå, kom och höll i Allsången! Det svängde rejält i tretakt!

Anna Lindahl kvartett (minus en)
Anna Lindahl kvartett spelade klassiskt så att tiden stod stilla. Piano, violin och altfiol med fantastisk inlevelse och uttryck. En riktig höjdare i den varma junikvällen!

Flamenco en Marcha
Eldig spansk flamenco med gitarrackomanjemang. En sådan intensitet och konstnärlig explosivitet. Underbart! Dansgruppen från Göteborg blev en riktig hit!

Magnus och Sinikka
Sinikka Thörn och Magnus Nyström från Rävlanda, avslutade Hindås Kulturfestivals konstnärliga program med ett otroligt fint och varmt framträdande.

FINAL
Egil Gry höll ett tacktal till alla medverkande och alla som hjälpt till. Sedan blev det prisutdelning till tipspromenadvinnare och kulturlotteriet.